Призначення Сакварелідзе на посаду прокурора Одеської області – це фіаско реформи прокуратури - нардеп

Призначення Давіда Сакварелідзе на посаду прокурора Одеської області – це свято корупції та фіаско реформи прокуратури.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав нардеп Віталій Купрій.

«Саме на Сакварелідзе були покладені великі надії, коли він зайняв посаду заступника генпрокурора Шокіна. Суспільство із захватом спостерігало за арештом «діамантових» прокурорів у липні цього року. Але час минув, слідство зупинено, а прокурори - «перевертні в погонах» досі на волі.

Сакварелідзе відповідав за очищення прокуратури через проведення відкритих і прозорих конкурсів по відбору нових прокурорів. На теперішній час у ГПУ не залишилось жодної особи, якій можна довірити такі відповідальні реформи», - написав нардеп.

За його словами, голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що призначення Сакварелідзе пов'язане з необхідністю розслідування масштабних зловживань у земельній та медичній сферах. Хоча насправді дане призначення – це протест Сакварелідзе проти безпосередніх вказівок Порошенка гальмувати й імітувати реформу прокуратури, вважає Купрій.

«Багато людей довіряє грузинській команді, але очевидно, що вони опинились заручниками ситуації, в якій не можуть йти проти Порошенка. Оскільки тільки в Україні для них є можливість отримати політичний притулок і захист від кримінальних переслідувань. Але треба визнати, що ні Саакашвілі, ні Сакварелідзе, ні інші іноземні громадяни не в силах побороти цю систему, це повинен зробити український народ», - пише нардеп.

Леся, 16.09.2015 19:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини