В Одеській ОДА процвітає бюрократія - нардеп

Одеська обласна державна адміністрація, голова якої декларує відкритість влади, реформи і скорочення чиновницького апарату, залишається забюрократизованою установою.

Про це на свої сторінці у Фейсбуці написав нардеп Віталій Купрій.

На п'ятницю 14 серпня 2015 року заплановано мій візит у місто Одеса для обговорення державних проблем, які потребують негайного вирішення в регіоні. З огляду на займану мною в посаду, в першу чергу це питання корупції в правоохоронних органах, ситуація на митниці та порушення прав людей, каже нардеп.

За результатами наради в ОДА для покращення ефективності та темпів реалізації реформ у Одеському регіоні мною заплановано винести низку питань на парламентське обговорення.

«Користуючись правом народного депутата України на невідкладний прийом, з метою організації зустрічі з Міхеілом Саакашвілі, мої помічники 11 серпня 2015 року передали лист щодо організації зустрічі співробітникам Одеської ОДА. Проте співробітники ОДА відмовились ставити відмітку про прийняття листа та зазначили, що: «потрібно чекати коли голова знайде час його розглянути».

12 серпня 2015 року мої помічники повторно намагалися отримати відмітку про прийняття на копії згаданого листа. В кабінеті № 108 Одеської ОДА, куди було передано лист, на робочому місці виявилася одна людина: жінка середнього віку з темним волоссям, яка відмовилась представитися та вказати свою посаду. Вона повідомила, що не буде ставити відмітку про прийняття вхідної кореспонденції, обґрунтовуючи це правилами посадової інструкції по діловодству (номер повідомляти відмовилась), затвердженою головою Одеської ОДА.

Хочу зазначити, що вказана практика не лише суперечить загальноприйнятій в державі, але й перешкоджає реалізації прав та законних інтересів людей. Відсутність відмітки про прийняття вхідної кореспонденції від громадян обмежує право на звернення до органів державної влади. Негативно це може вплинути і на право осіб звертатися за захистом до суду.

Тому така практика має бути скасована в Одеській ОДА та змінена з метою забезпечення реалізації прав людей!

Також я вимагаю термінової організації зустрічі з Міхеілом Саакашвілі 14 серпня 2015 року з метою вирішення проблем в Одеському регіоні», - написав нардеп.

 

Леся, 12.08.2015 14:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини