Як може бути, що у добровольців та влади різні дані втрат у боях - нардеп

Як може бути, що у добровольців та влади різні дані втрат у боях на Сході? Коли чиновники дурять людям голови підтасовуючи економічні показники - це одне, але коли починають применшувати військові втрати - зовсім інше. Бо мова йде не про цифри та статистику, мова йде про людське життя. Про чиїхось батьків, синів, братів.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав нардеп Віктор Балога.

«Якщо такі маніпуляції - чиїсь свідомі дії, тоді ми маємо справу зі злочином і той, хто його вчиняє, має бути покараний. Якщо ми маємо справу з байдужістю – тоді це вирок для влади. Бо успішність дій будь-якої армії світу – збереженні життя своїх солдат, а не втрати противника.

Коли під час котла під Дебальцево бачив офіційні повідомлення влади по втратах 128-ї бригади, то в мене волосся вставало дибки, бо знав реальну ситуацію з перших вуст. Але тоді, такі дії влади можна було списати на неможливість перевірити інформацію. Але бачу, що сьогодні применшення наших втра т - це вже правило. Хтось вирішив, що горе конкретної родини, ніколи не стане горем цієї країни та проблемою для влади. Помиляєтесь, шановні», - написав нардеп.

Нагадаємо, за даними добровольців у сьогоднішніх боях поблизу Волновахи, загинуло четверо військових із 72-ої бригади та троє бійців ДУК. Разом з тим, за даними секретаря РНБО Олександра Турчинова в боях загинув лише один військових. 

Леся, 10.08.2015 14:43



Вибір редакції

Найпопулярніші новини