У Солотвино утворилося велике провалля. Страшно і моторошно

У Солотвині на Закарпатті утворився новий карстовий провал. Це – прямий наслідок того, що Міністерство аграрної політики, якому підпорядковано державне підприємство «Солотвинський солерудник», не приділяє уваги екологічній та техногенній стабілізації з 2012 року.

Про це буквально вчора повідомив нардеп Віктор Балога на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні тему підтримали у соцмережах.

 «Нове провалля у Солотвині. Місцеві кажуть, за три дні збільшилось удвічі і росте далі. Коли стоїш на краю вирви і чуєш гуркіт каміння внизу, стає трохи моторошно. Але це точно не зрівняти з тим, як почуваються люди, які живуть зовсім поряд. Хоча сьогодні один старий шахтар на питання, чи не страшно йому, відповів: «Страшно. Та всі ми колись будемо в землі. Так яка різниця - тут чи в іншому місці? Від долі не втечеш», - пише Наталія Маджара.

Проте влада на проблему уваги не звертає.

«Сьогодні прем’єр проводив засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій. Говорили про все, починаючи від мітингів і закону про декомунізацію, закінчуючи темою ГЕС і АЕС. Але, жодного слова, жодного рішення, жодної уваги темі нового провалля в Солотвині. Там, вибачте, біля людських помешкань кратер, як на Місяці, а прем’єр-міністру в голові наради в прямому ефірі. Чи може для нього це не надзвичайна ситуація? Чи він чекає поки, не дай Боже, провалиться півсела, а тоді почне героїчно боротися з наслідками?», - говорить у свою чергу Віктор Балога.

За його словами, не прийняття важливих рішень у Кримінальному кодексі називається злочинною бездіяльністю.

 

Леся, 21.04.2015 20:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини