В міському парку Надвірної зрізують дерева. Готують місце під забудову?

Міський парк в Надвірні здавна славиться своїми тінистими алеями. Перші насадження датуються кінцем позаминулого століття. Закладений він був надвірнянцем паном Срібним - й нині багато хто з пошаною називає парк "садом Срібного". І стає боляче, коли якесь з дерев зрубують.
Зрозуміло, якщо дерево всихає чи заражене хворобою - його потрібно вибракувати. Та нині намітилася тенденція до зовсім іншого "прорідження" міського парку. 

Про це у спільноті Надвірнянці пише громадський діяч Михайло Андрійович.

За його словами, на одній з алей видніються кілька пеньків: ймовірно росли там дуби та тополі. Дерева були цілком здорові та не несли ймовірної небезпеки перехожим. Складається враження, що їх вина була лише в тому, що "закривали краєвид" на один з особняків. За те й пішли "під пилу" ті два дуби та дві тополі, говорить громадський активіст.

«Дивним виглядає те, що опитані члени виконкому Надвірнянської міської ради не могли відповісти конкретно на питання - чим аргументувалося прийняття рішення про зрізку тих дерев. Заступник міського голови та керівник апарату міськради навіть не пригадують, що таке рішення приймалося колегіально! Серед громади побутує думка, що в такий спосіб вивільняється місце для ще однієї будови в рекреаційній зоні», - каже Михайло Андрійович.

Леся, 07.06.2015 09:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини