Обласна влада із шкіри пнеться, щоб вислужитися перед Києвом – громадський активіст

Обласна влада із шкіри пнеться, щоб вислужитися перед Києвом. Робоча група в поті чола працює над тим, щоби привести у відповідність до методики кількість громад - їм, експертам, 74 громади видається занадто багато. 

Про це у спільноті «Надвірнянці» повідомляє громадський активіст Михайло Андрійович.

«Можна лише здогадуватися, що обіцяно Дмитрові Дзвінчукові та іншим "експертам"з так званого Офісу реформ в області. Ці "маври" мають видати на чергову вже у п’ятницю сесія Івано-Франківської обласної ради питання перспективного плану поділу територіальних громад області. 
Маври зроблять свою справу - і підуть? Громади ж залишаться сам на сам з іще більшими проблемами чим мають нині»,
- каже громадський активіст.

За його словами, формування бюджетів громад нині обходиться боком. База його формування лягає на плечі самих членів громад. Їм же платити податок на нерухомість та землю. Такий собі зашморг на шию й так зубожілого населення. 

«Та ще крихти з акцизного збору ...Дотепно виглядає - щоб підняти надходження "5% від акцизу", доведеться громадянам збільшити вживання алкоголю та куріння тютюну. Розрахунки показують, що його надходження в селі можуть становити від 500 грн. до 2500 грн. на місяць», - говорить Михайло Андрійович. 

Леся, 04.06.2015 08:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини