Влада нічого не робить для допомоги сім’ям учасників АТО – громадський активіст

Одним із елементів соціального захисту учасників АТО виступає надання їм земельних ділянок для індивідуального будівництва. В органах влади вже накопичилась значна кількість заяв.
Та, в більшості випадків, влада відмахується від заявників. Навіть забезпечення дровами сімей бійців - і те рухається зі скрипом. 

Про це у спільноті Надвірнянці пише громадський активіст Михайло Андрійович.

«На Надвірнянщині не становить особливої проблеми розрубати цей "гордіїв вузол". Ще залишилися так звані "нерозпайовані землі" - та їх приховують для "себе" можновладці. Є достатньо земель у володінні агролісгоспів. Як результат ґаздування лісоводів там з кожним днем збільшується кількість пеньків на місці зрубаних дерев. Зміну цільового призначення земельного масиву можна вирішити. Підвести головні комунікації теж не проблемно», - каже громадський активіст.

Проте, за його словами, є одна проблема - влада району більше піариться на допомозі АТО, яка, до речі, більше формується за рахунок пожертв пересічних громадян.

«В той же час чиновники не бажають серйозно підійти до вирішення цієї проблеми - учасники АТО в більшості випадків отримують відписки на предмет того, що "вільних ділянок немає". В той же час для "своїх" вони знаходяться повсякчас. Декому перепадає по 2 гектари "для ведення особистого сільського господарства"; дехто отримує землю в рекареаційних паркових зонах», - каже Андрійович.

 

Леся, 03.06.2015 09:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини