У Правому секторі вимагають відмовитися від проекту Насалика по об’єднанню громад

Вчора в Івано-Франківській ОДА відбулась робоча нарада з приводу об’єднання громад.

Обласні чиновники наполягають - об’єднання має відбутись, "добровільно" і якнайшвидше.

«Як пояснив один із організаторів заходу - виграє той, хто швидше заскочить у "вагон". Подібно на те, що після цілком можливого провалу реформи уся вина буде покладена саме на сільських голів-ви ж самі, цілком добровільно! Експеримент ще не розпочався, а подібно на те, що цап-відбувайло вже призначений», - говорять у Правому секторі Івано-Франківська.

Там відзначають, що на розгляді три варіанта об’єднання - шість громад, чотири громади і одна громада (пілотний варіант Ігоря Насалика, яким він погрожує місту та району вже не перший рік).

«Як визнала очільниця РДА Наталя Бабій, "пілотний" підтримки у війтів таки не знайшов, попри настійні "рекомендації" любих друзів пана депутата. Але інші варіанти також ставлять більше запитань, ніж є на них відповідей. І подібно на те, що розуміння і згоди в цьому питанні не буде.
Ні для кого не секрет, що призначення пані Наталії Бабій на голову калуської РДА лобіював депутат ВР Ігор Насалик (громада міста і району були категорично проти), і є обґрунтована підозра, що діятиме вона саме в його інтересах, а не мешканців району. На цій підставі, Правий Сектор і Народна Самооборона Івано-Франківської області вимагають виключення законопроекту бувшого мера Калуша із варіантів, які будуть подані на розгляд і підпис президенту України як такого, що не знайшов підтримки як у мешканців району, так і міста»
, - кажуть у Правому секторі.

Леся, 16.05.2015 07:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини