Ми ще малі на горщик ходили, а він уже боровся за незалежну Україну

Сьогодні, в Коломийському районі ховають Героя України Василя Ткачука.

«Дуже велика процесія зібралася. Доїздимо до Королівки, села, де народився Василь Ткачук. Саме там його і поховають», - про це «Малакаві» повідомили в коломийському осередку Правого сектора.

Там відзначають, що Василь Ткачук був справжнім патріотом, завжди дбав, щоби Україна стала процвітаючою державою.

«Ми ще малі на горщик ходили, а він уже боровся на незалежну Україну», - говорять представники коломийського ПС.

Там відзначають, що Василь Ткачук був окрім того, ще й великими меценатом, який дбав про рідний край і не шкодував грошей на його розвиток. Після подій на Майдані, він допомагав також і добровольцям.

«Він пройшов свій шлях, зробив для України дуже багато. Хай спочиває у мирі», - говорять представники ПС.

Довідка

Василь Михайлович народився 10 грудня 1933 року в селі Королівка Коломийського району. Освіту здобував в Івано-Франківському інституту нафти і газу та Львівському політехнічному інституті. Тривалий час очолював агрофірму «Прут» у Коломийському районі.

У 1992 році був Міністром сільського господарства і продовольства України.

Василь  Михайлович  Ткачук обирався депутатом Верховної Ради СРСР (1985-1989), народним депутатом СРСР (1989-1991), народним депутатом України (1998-2002), депутатом обласної ради II і IV демократичних скликань.

За багаторічну плідну працю, громадську активність відзначений багатьма нагородами. Йому було присвоєно звання Героя Соціалістичної праці (1982), Героя України (із врученням ордена Держави, 2002).

Василь Михайлович Ткачук – почесний член Української аграрної академії, заслужений працівник сільського господарства УРСР.

Леся, 10.05.2015 16:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини