Дніпропетровська фірма захопила громадську дорогу?

Триває конфлікт громади села Завій калуського району з керівництвом ЗАТ "Калушліспромгосп".

«Довгих тринадцять років наша сліпа Феміда не може розібратись з цілком очевидним фактом рейдерського захоплення і незаконної приватизації дніпропетровською фірмою громадської дороги. Суди у Львові, Івано-Франківську, тепер у Калуші реального результату не дають. Дорога, нанесена ще на польські мапи, яку не відібрали навіть комуністи, була втрачена в часи незалежності. Спочатку, без згоди громади, в обхід інтересів села та району був проданий за безцінь дніпропетровським зайдам деревообробний комплекс з трьома пилорамами та підсобним господарством, в недовгому часі село втратило доступ до лісу. В об’їзд - сім кілометрів, притім не по автобану.
Але проблеми селян, яких виконавчий директор фірми пан Чепіль М.П. відкрито називає злодіями, безчесних ділків не хвилюють. Усі обіцянки про об’їзну дорогу, благоустрій села, робочі місця для громади так і залишились лишень обіцянками. Фактично "Калушліспромгосп" одноосібно заволодів великою ділянкою лісу, де і творить, що хоче»,
- про це говорять у франківському Правому секторі.

Сьогодні, третього травня активістами села було проведене Віче, на якому були присутні представники Правого Сектора і Народної Самооборони.

Громада вирішила добиватись справедливості наразі усіма законними методами, зокрема в калуському міськрайонному суді, де 18 травня о 10 годині відбудеться чергове засідання по обвинуваченню бувшого війта Завою Михайла Кокорудза в неправомірних діях, які принесли велику шкоду громаді. Також буде подано звернення в Головне Управління Юстиції щодо оцінки рішень суддів, які не побачили криміналу в діях підприємства(незаконної приватизації громадської дороги).

Леся, 03.05.2015 18:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини