Літаки – у стрій! Молодь – на крило!

Військовослужбовці 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації провели чергову льотну зміну. Під час запланованих польотів військові авіатори ввели в стрій та здійснили обліт бойових винищувачів МІГ-29, які до того знаходились на довгостроковому зберіганні.

Фахівцями нашої бригади вже введено в стрій певну кількість літаків, – зазначив тимчасово виконуючий обов'язки командира бригади підполковник Юрій Погорілий. – Звичайно, вони якийсь час знаходились на землі і були у резерві. Однак технічний склад нашої бригади – це висококласні фахівці, які за дуже короткі терміни змогли повернути в бойовий стрій машини. Нами проводиться обліт цих винищувачів. Крім цього, незабаром у небо злетять ще кілька винищувачів, які до того були на зберіганні.

 Наразі у військових авіаторів виникає чимало проблем з введенням в стрій та обслуговуванням літаків, адже всі вони – російського виробництва. А оскільки Російська Федерація зараз знаходиться з Україною в стані неоголошеної війни, то про постачання військових запчастин навіть не йдеться.

Ми мали певну проблему з запасними частинами, – розповів заступник командира ескадрильї майор Олександр Чубенко. –  І хоч нам доводиться, як то кажуть, “збирати зі світу по нитці”, літаки будуть підніматись у небо.

  Варто наголосити, що винищувачі 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації за останній місяць значно збільшили інтенсивність своїх польотів. Це дозволило не лише “поставити на крило” молодих пілотів, але й підвищити класність усьому льотному складу бригади. Приємним є той факт, що, з огляду на російську окупацію, місцеве населення Прикарпаття поміняло своє ставлення до збільшення інтенсивності польотів військовими винищувачами.

Раніше я зі своєю жінкою завше сварилися на військових, коли ті льотчики починали тут літати, – поділився дід Іван, давній мешканець села Крихівці. – Бо то мені здавалось, що курей наполохали, або вночі спати нам не давали. А тепер прислухаємось, чи літають, і дуже переживаємо, коли не чутно двигунів. Бо хто зна чому! А це ж наші захисники! Більше літатимуть — краще боронитимуть!

   Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр

Міністерства оборони України. 

Леся, 04.04.2014 09:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини