Руслан Марцінків: «Під пильним поглядом Тараса маємо довести, що гідні наших Героїв!»

«В цей великий момент, коли ми святкуємо 200-ліття Тараса Шевченка, ми повинні пам’ятати про його долю, долю людини, яку прикувала, наче Прометея в Кавказі, імперська Росія. Росія не змінюється: чи вона царська, чи під червоним прапором чи під трикольором. Досі вона несе одне – поневолення інших народів, знищення їхніх еліт і знищення нації», - наголосив Руслан Марцінків, виступаючи перед громадою на віче у день відзначення 200-річчя Тараса Шевченка.

Свободівець зауважив, що в агресії путінського режиму є дві мети: економічна та політична, і обидві вони, за словами парламентаря, є надважливими для агресора. «Сьогодні Росія оголосила нам війну. Вона має дві цілі: перша – це військово-економічна
(загарбати Крим в тому числі і Чорноморські шельфи, загарбати Східну Україну, де є поклади сланцевого газу, а згодом – і всю Україну); друга ціль – політична. Вона свідчить про те, що  Путінській Росії потрібно поділити Україну, під гаслами федералізації чи закликами до двомовності – змусити відмовитись нас від європейського курсу».

Також політик наголосив, що окупація України не розпочалася із вторгнення ворожих військ на територію автономії, а фактично проводилася і проводиться систематично і постійно. «За оцінками Центрального розвідувального управління США, в Україні є більше 100 тисяч агентів ФСБ і російської контррозвідки, які залізли у державні органи влади, в армію, в правоохоронні органи і сьогодні зсередини, як та п’ята колона, будуть допомагати Росії поневолювати нашу державу. Їм сьогодні потрібно посіяти хаос по всій території, кинути яблуко розбрату, щоби розпочати ворожнечі. Тому я закликаю усіх бути державниками, бути патріотами-націоналістами, які не думатимуть тільки про сьогоднішній день, а в першу чергу – про майбутнє», - закликав народний депутат.

«Зараз стоїть надважливе завдання для українців – системно змінити нашу державу. Не просто повинні помінятися фігури на шахівницях, а має змінитися сама система влади,  має відбутися утвердження народовладдя. Тому слова «І повіє огонь новий з Холодного Яру…» як ніколи актуальні тепер. Ми  маємо великий виклик перед українською нацією: відстояти незалежність і змінити систему влади. І з нами буде завжди Тарас, який постійно  споглядає на нас. Під пильним поглядом Тараса маємо довести, що гідні наших Героїв!» - резюмував Руслан Марцінків.

 

Леся, 10.03.2014 11:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини