Руслан Марцінків: «Ми тепер можемо сміливо рухатися вперед, відчуваючи за спиною плече побратимів з цілої України»

Часто мене запитують про сприйняття націоналізму на Сході та в Центрі України. І я з упевненістю і відповідальністю заявляю, що на власному досвіді переконався, що зараз люди все більше і більше повертаються до основ національної ідеї. І маю можливість сьогодні на майдані працювати спів комендантом у будинку Свободи. Мушу констатувати, що саме іванофранківці були і є основою цієї боротьби. Але як приємно щоразу відчувати поруч ще плече побратимів зі Сходу, Півночі чи навіть Криму. І надзвичайно приємно, що міф про  національну активність виключно Західної України, спростувався. Ми тепер можемо сміливо рухатися вперед, відчуваючи за спиною плече побратимів з цілої України», - саме так висловився народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків, розповідаючи про загальнополітичну ситуації в Україні на спільній зустрічі з народним депутатом України Олександром Сичем з громадою 16 лютого.

Руслан Марцінків розпочав виступ із аналізу загальнополітичної ситуації в Україні. Народний депутат призначений  уповноваженим по Чернігівській області, а з початку Євромайдану призначений спів комендантом в Палаці Свобода. Свободівець наголосив, що в столиці відчутна єдина позиція української нації, незалежно від регіону. Зокрема Руслан Марцінків розповів про проходження в Чернігівську Облдержадміністрацію та обласну раду. За його словами народне піднесення жителів Чернігвщини нагадує 90-ті роки, коли народ тільки виборював право жити в окремій державі. 

«Мене дуже вразило, що попри російськомовність міста, понад 4 тисячі громадян разом зі мною брали участь у процесі заходження до ОДА. Зайшовши в приміщення, ми одразу оперативно створили Народну Раду, а зараз вона створююється по всій області. Незважаючи на різноманітні спротиви замовлених тітушок, Чернігів виявився досить активним проукраїнським містом. Значну підтримку щодо забезпечення правопорядку надавали футбольні фанати. Згуртувавшись, молоді хлопці, буквально стояли на захисті учасників Євромайдану. І надзвичайно приємно, що міф про  національну активність виключно Західної України, спростувався. Люди приходять на віче і в їхніх очах видно неоціненне національне піднесення. Я вірю, що саме Велика Україна сьогодні є тою рушійною силою, яка вкотре довела, що Україна насправді соборна і неподільна!», - наголосив націоналіст.

Також парламентар прозвітував про діяльність у Верховній Раді. Руслан Марцінків зазначив, що є автором 23 законопректів та постанов, виголосив 19 запитів. Серед ключових тем — підтримка місцевого самоврядування; реформи в житлово-комунальної сфері; реформування будівельної сфери, сплати пайових внесків до місцевих бюджетів. Загалом депутати фракції ВО «Свобода» напрацювали близько 400 законопроектів і постанов.

Не залишив поза увагою народний депутат й Івано-Франківськ. Руслан Марцінків поділився планами на цей рік. Зокрема, політик виокремив кілька ключових пропозицій, які подав щодо розподілу міського бюджету: підтримка вояків УПА, СС «Галичина» та політичним в’язням, будівництво дитячих садків, розвиток дошкільної освіти та організація зон дозвілля для дітей, відновлення національної справедливості та підтримка історично-культурної спадщини міста. «Нещодавно мною була започаткована програма «Франківськ – місто героїв», спрямована на вшанування та увіковічення наших героїв. В рамках цієї програми на історичних будівлях міста встановлюються анотацій ні дошки з інформацією про Українських Героїв. Цими днями ми відкрили вже другу таку дошку – Костю Воєвідці. Такі кроки мають на меті поширювати історичну правду», - прокоментував свободівець. Народний депутат наголосив, що попри постійні переїзди та участь у Євромайдані в столиці, він активно живе та цікавиться потребами Івано-Франківська, який став рідним містом для нього та його сім’ї.


Леся, 17.02.2014 12:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини