Руслан Марцінків на Євромайдані: «Івано-Франківськ – з нами! З нами – вся Україна!»

20 січня народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків виступив перед громадою на традиційному вечірньому вічі на Євромайдані.

Він наголосив, що бандитська влада й далі продовжує застосовувати силу до українців. 

«Очевидно, що влада забула, кому вона має служити і для кого працювати. Це стало зрозуміло вже давно. Але тепер стало зрозуміло й ще одне: повернення назад уже не буде! Чинний уряд став подразником для цілого народу! Україна уся заявила про свою позицію. В багатьох областях блокують військові частини, щоб не допустити виїзд автобусів з військовими до столиці. Така блокада вже другу добу триває й в Івано-Франківську. Свободівці-депутати міської й обласної ради разом із активістами чергують на виїздах з військової частини в Івано-Франківську. Також щойно пройшла позачергова сесія Івано-Франківської міської ради. На ній депутати одноголосно прийняли звернення, в якому чітко вимагають дострокових виборів та припинення застосування сили проти українців. Вимагаємо негайно розпочати переговорний процес за участю Президента України Віктора Януковича та лідерів опозиції. Оскільки Президент України В. Янукович та діюча влада не чує та не хоче чути український народ, пропонуємо опозиції вести перемовини на наступних умовах:

дострокові вибори Президента України та Верховної Ради України;

відставка уряду Азарова та формування перехідного технічного уряду України;

скасування всіх «річних» законів, проголосованих 16 січня 2014 року як таких, що суперечать Регламенту Верховної Ради України та Конституції України;

притягнення до кримінальної відповідальності винних у побитті мирних демонстрантів та представників ЗМІ;

звільнення від переслідування усіх учасників мирних акцій протесту;

підписання Угоди про асоціацію з ЄС протягом 2014 року.

Про результати перемовин вимагаємо поінформувати народ України на Євромайдані у Києві та затвердити їх відповідним протоколом.

Вимагаємо від Вас, пане Президенте, припинити в силовий спосіб вирішувати сьогоднішню політичну кризу, бо це може призвести до непередбачуваних наслідків. Народ України – не раби і він обов’язково переможе. У випадку подальшого застосування сили, кров громадян України буде на Ваших руках.

В разі невиконання даних вимог, ми, жителі міста Івано-Франківська, залишаємо за собою право вдаватись до акцій громадянської непокори. Івано-Франківськ – з нами! З нами – вся Україна!», - наголосив свободівець.

                                         

                                      Прес-служба Івано-Франківської міської організації ВО «Свобода»

Леся, 21.01.2014 15:34



Вибір редакції

Найпопулярніші новини