Нинішня військова агресія Росії стосовно України не є спонтанним рішенням Путіна - Марцінків

«Нам треба зрозуміти, що нинішня військова агресія Росії стосовно України не є спонтанним рішенням Путіна, а готувалася роками. Росія просунула своїх агентів у вищі органи влади, уряд, парламент, в керівництво православної церкви, провладних і навіть опозиційних партій, поставила своїх агентів на чолі армії, міліції та СБУ. Путін зробив чимало для політичного, економічного, культурного та військового краху української держави, особливо за останні 4 роки шахрайського і васального до Кремля режиму Януковича. Як наслідок, зараз у співвідношенні сил ми багаторазово поступаємося противнику, і об’єктивно не можемо швидко відновити необхідний баланс та захистити наші національні інтереси.

Фактично на 23 році незалежності з Україною все сталося так , як написав Тарас Шевченко: «Як Україну злії люде присплять, лукаві, і в огні її, окраденую, збудять...»

Однак Путін не врахував одного, а саме живучості та сили української нації, здатності звичайних українців піднятися на боротьбу за свої права і свободи, за справедливість, за свою країну, її національну незалежність та цілісність. Сам тому піднявся Майдан, саме тому ми змогли вигнати Януковича, і саме в цьому є основна запорука нашої майбутньої перемоги над російськими окупантами. 

Попереду Україну чекають непрості часи. Можливі невдачі нової влади щодо проведення реформ, спроби олігархічного реваншу, зради національних інтересів, відсутність обіцяної підтримки країн Заходу. Головне, не розчаровуватися і не забувати, що наша сила в нас самих і майбутнє України залежить передусім від самих українців.

Агресія Росії, як мінімум, принесла один позитивний момент - ми маємо шанс нарешті очистити наші органи влади, правоохоронні структури, армію, політику, культуру, інформаційний простір, православну церкву від диктату представників 5 колони, агентів «руського міра» та Кремля. Ми маємо шанс зміцнити нашу національну єдність, незважаючи на штучно вибудовані мовні та конфесійні бар'єри, та розпочати будівництво справді національної та народної української держави, нової України», - написав у Фейсбуці народний депутат Руслан Марцінків.

Леся, 03.03.2014 10:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини