Звернення до Народної та Обласної рад з приводу Левицького. Збір підписів

Те, що дозволив собі Левицький, є актом приниження службовцем небайдужого громадянина, учасника протестних подій.

Саме ці якості - хамство, високомірна глухота і зверхнє чванство - є яйцями режиму, з яких вилуплюється диктатура у разі, коли має благодатне для цього середовище. Ми мусимо довести, що прикарпатське середовище для цього дуже непридатне.
Саме проти цього повстала країна, і не має жодного значення, у кольори якої політичної складової замаскована бюрократична байдужість.
Саме такі вчинки є нищівними для кар'єри політика у країнах розвинутої гідності. І повстала Україна саме для того, щоб опинитись у їхньому числі.

Ми вважаємо хамство категорією, протилежною до сміливості, а від Народної Ради ми потребуємо сміливих рішень. Тому включення Левицького до складу Народної ради є недопустимим.
В разі невиконання цієї нашої вимоги єдність протестних сил буде знищено. Продемонстроване ставлення до громадянина перетворює нічні чергування на барикадах на сторожову будку бюрократії, тому вони теж опиняться під загрозою послаблення.

Сьогоднішній Майдан не є поняттям територіальним, Майдан - це зона відчуження совкової покори, подавленості та владної скритості.
Його перемога буде перемогою тоді, коли влада перестане важити так багато і коштувати так дорого, її повноваження мають бути переглянуті і зміщені зі сторони розпоряджень у бік відповідальності. 
Доки відносини між бюрократом і громадянином не буде змінено - доти держава не зможе вийти зі стану багаторічного буксування.
Революція - це перш за все нагода. Якщо ми її втратимо, то минуле знову ставатиме майбутнім, і прокляттю цієї циклічної сансари не буде кінця.
Тому звертаємось також до депутатів області звільнити пана Левицького із займаної посади заступника голови Обласної Ради.

 Ростислав Шпук

 

Леся, 29.01.2014 13:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини