Активісти прикарпатського «Майдану» пікетували обласну прокуратуру та зачитали лист до зрадників

16 січня активісти ГО «Майдану» в Івано-Франківській області пікетували обласну прокуратуру. Учасники акції тримали плакати: «Вимагаємо звільнити Савку», «Прокуратура не чує, не бачить, мовчить», «Ні законопроекту 3879!», «Ні міліцейському свавіллю», «Стоп репресіям», «Вимагаємо звільнення Ярослава Притуленка. У акції взяли участь музиканти, які грою на трембітах сповіщали про те, що в Україні настали тяжкі часи.

Серед вимог пікетувальників: закрити кримінальну справу проти калуського активіста Євромайдану Олега Савки, якого звинувачують у спаленні портрета Януковича та звільнити з-під варти Ярослава Притуленка, затриманого після подій на вулиці Банковій 1 грудня.

Учасники акції також висловили протест проти законопроекту №3879, який 16 січня підтримала Верховна Рада. Закон передбачає посилення захисту суддів та працівників правоохоронних органів, а також більш жорсткі обмеження на проведення масових акцій. Внесеними змінами відтепер рух у автоколонах з більш ніж 5 авто без узгодження з МВС караються штрафом від сорока до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на 1-2 роки з вилученням транспортного засобу. Закон також передбачає виправні роботи за наклеп, яким може бути оголошено будь-яке повідомлення у соціальних мережах.

Майданівці вимагали прокурора області вийти до людей і відповісти на їхні запитання. У відповідь обласні прокурори виставили ультиматум, мовляв можуть прийняти лише трьох людей. Коли учасники акції оголосили, що готові протестувати доки прокуратура все-таки не відповість на їхні запитання, до активістів вийшов перший заступник обласного прокурора Ігор Максименко. Він заявив, що прокуратура приступить до виконання закону, коли він вступить в дію.

Насамкінець організатори акції зачитали лист до зрадників України:

 «Ви - слуги українського народу, призначені проклятим президентом, що є товаришем Путіна люципера. Ви – раби, Президент наказує, а Ви - виконуєте!

Президентські  Ви кухарі, російські колесники, єрусалимські броварники, якщо не знаєте закону України і Божого слова , не читаєте Конституції України і Біблії.

Ви, Великого і Малого Єгипту свинарі, що розвели хуліганство, корупцію, насильство, не спокій і злидні  в Україні.

Ви - Камянецькі кати, що тримаєте у в’язниці вільних громадян , б’єте за правду синів і дочок України,

Подолянські злодюки, що по частинах продаєте Україну.

Для українського народу Ви зрадники, не хрещені сини і дочки, Іроди – хай побере Вас чорт!

Не гідні Ви української землі,української символіки і української мови!

Не можете Ви  синів християнських захистити!

Вашого президента ми не боїмося, миром і законом будемо боротися.

Числа 16, місяця січня, року 2014. Дай Бог кращого життя.

Слава Україні і українському народу. Вільні громадяни України».

 

Прес-служба ВО «Майдан» в Івано-Франківській області

Леся, 16.01.2014 20:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини