Галичина мусить і зобов’язана повстати. Ми повинні розпорошити сили режиму - Юрій Романюк

В ніч на суботу чинний режим дав вказівку брутально і жорстоко різ гнати мирний протест в Києві. Очевидці тих подій говорять про море кроків на майдані.

За словами депутата обласної ради Юрія Романюка, такими діями Президент Віктор Янукович, фактично, присягнув на вірність новому Митному союзу, Кремлю і Путіну.

«Такими діями Янукович присягнув на вірність Митному союзу, таким чином обрубав кривавою сокирою, ту тонку пуповину є європейським світом», - сказав в коментарях «Малакаві» Юрій Романюк.

Депутат відзначає, що Янукович перейшов той Рубікон, за яким вже немає повернення назад, він чітко знав і усвідомлював наслідки для нього розгону мирного протесту.

«Посол США в Україні Паєт попереджав Януковича про наслідки розгону протесту. Це дає всі підстави вважати, що спецслужби США доповіли послу про наміри застосувати проти мирного протесту силу», -  каже Романюк.

«В цих умовах залишається лише одне – більше не слухати блюзнірські заклики так званих лідерів опозиції, про те, що вони покажуть «Кузькіну мать», що «відставлять» уряд в парламенті, що «вчинять дії» у березні 2014 року, «проведуть вибори» 2015. Може їх влаштовує такий довгограючий сценарій укріплення диктатури. Але їх бажання не має нічого спільного з бажанням народу», - сказав депутат.

Окрім того, Юрій Романюк запропонував план Б для опозиції.

«Проголошую план Б. Перше – виведення на Майдан Києва мільйону українців. Друге – Галичина (Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська області) мусить і зобов’язана повстати. Ми повинні розпорошити сили режиму – на всіх у нього катів не вистачить. Режим зосередив свої сили в Києві, ми розведемо режим на два фронти. Я закликаю піднятися, не сидіти дома, всі збираймося на майдані», - закликав Юрій Романюк.

Леся, 30.11.2013 10:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини