Мамусі Івано-Франківська вийшли підтримати євроінтеграцію

29 листопада о 12 год. у сквері Міцкевича відбулася акція «Мамусі за європейське майбутнє дітей», яка зорганізувалася через місцевий форум для мам. Захід мав на меті не тільки підтримати підписання асоціації України та ЄС, але і привернути увагу до проблем, з якими зустрічаються молоді мами у повсякденному житті.

Після появи малюка кожна мама стикається з труднощами: нерівні тротуари для спокійних прогулянок, недоглянуті ігрові майданчики (або їх зовсім немає), у будь-який магазин, щоб купити хоча би хліб, добратися неможливо – немає заїздів-з'їздів, а якщо є, то виникає інша перешкода – двері, які практично неможливо відчинити мамі з коляскою. Мова про транспорт навіть не йде, бо для того, щоб проїхати хоча би одну зупинку громадським транспортом, потрібно титанічними зусиллями підняти коляску, аби заїхати всередину, стояти невідомо де, бо місця спеціально відведеного або нема, або уже заняте пасажирами, і «найприємніше» – це водії, які курять цигарки в салоні. Згодом виникають нові проблеми – влаштування дитини у дитячий садок, безпека на дорозі, активне здорове дозвілля тощо. Чи є таке у розвинутих європейських країнах?

Молода мама Євгенія Бардяк зазначає: «Повсякденних проблем у сучасної мами є дуже багато. Ми розуміємо, що за один день вони не вирішуються, але варто починати вносити зміни на краще. Сьогодні саме той час, коли ми хочемо сказати, що нашим дітям потрібна європейська конкурентноспроможна освіта, якісна медицина, відчуття власної гідності саме в Україні, а не деінде».


Леся, 29.11.2013 13:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини