Чергові плоди Міського конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування

У середу, 30 жовтня 2013 року народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків та секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко здійснили об’їзд об’єктів капітального ремонту житлового фонду міста в рамках міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства 2013 року.

Міський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства цього року проводяться вже вдруге. Саме минулоріч з ініціативи тодішнього секретаря міськради Руслана Марцінківа в Івано-Франківську започаткували цей конкурс. За словами Руслана Марцінківа, започаткований конкурс вдало демонструє здатність громади до самоорганізації та допомагає вирішити ряд гострих проблем. «Незважаючи на складну фінансову ситуацію, постійне блокування місцевих коштів Держскарбницею, все ж такими маленькими кроками вдається домогтися очевидних результатів», - наголосив свободівець.  

Цього разу свою увагу депутати зосередили на 4-х об’єктах. Першим візит здійснили до ОСББ Північне, де у будинку на вул. Північний Бульвар, 1А провели капітальний ремонт підвального розгалуження системи центрального опалення будинку. Саме на цьому об’єкті Руслан Марцінків побував ще в червні цього року, коли здійснював об’їзд переможців конкурсу. Щоправда зараз підвал у будинку вже не впізнати. Понівечені труби, іржу на стінах замінили на сучасні труби. Відтепер мешканці зможуть вберегти тепло в будинку.

Жителів будинку 198 Б на вул. Вовчинецькій завдяки конкурсу замінено вікна у під’їзді. Мешканці дуже радіють із цього приводу, адже відтепер їхній поїзд став затишним та теплим. Жителі одноголосно завпевняють, що й надалі активно братимуть участь у конкурсі.

Секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко зауважує, що завдяки участі в конкурсі громада не тільки може вирішувати проблеми шляхом капітальних ремонтів житлового фонду, але й облагороджувати прибудинкові території та організовувати зони дитячого дозвілля. Одним із таких напрямів скористалися ОК «Космос». Завзятою та наполегливою працею, мешканці будинків 101 А та 101 Б також здобули перемогу в конкурсі та виклали бруківку у своєму дворі. Тож відтепер прогулювання у дворі стало безпечним та комфортним.

Встановлення дитячих та дитячо-спортивних конструкцій стало радісною подією для найменших жителів села Угорники. Спільними зусиллями сільської та міської ради вдалося облаштувати цілий відпочинковий комплекс, отримавши з міського бюджету підтримку у фінансуванні на суму 65 тисяч.

 

Леся, 31.10.2013 09:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини