Людям, які мешкають по вулиці Хіміків, 21 треба створювати ОСББ - Монтян

Мешканцям будинку по вулиці вулиці Хіміків,21 нічого не залишається, як самостійно зайнятися ремонтом системи водопостачання. Влада не має жодних важелів впливу на приватний ЖЕК. Так бачить вихід із ситуації, що склалася відомий правозахисник Тетяна Монтян.
 
"Що може зробити влада, якщо це дійно приватна власність цих людей? Коли люди інвестували гроші та купували будинки у цих квартирах, вони над цим не замислювалися про те, що за межами їхньої квартири існує купа власності, яка є спільною для всіх мешканців, і їм доведеться приймати колективні рішення -  що робити зі всіма цими підвалами, горищами та трубами. Будинок є цілісним майновим комплексом всіх його мешканців", — каже Тетяна Монтян.
 
"Вплинути на приватні ЖЕКи влада не може ніяк, вона не має таких повноважень, тому що це приватне спільне майно людей, які придбали ці квартири. Люди не радилися з юристами, коли купували житно, за ними ніхто не ганявся із сокирою та не змушував купквати такі квартири, яке вони мають право тепер пред'являти якісь претензії? Вони можуть створити ОСББ, укласти договори з монополістами. Людям потрібно об'єднатися, створити відповідну структкру і вигнати ЖЕК, але проблема у тому, що люди не звикли працювати разом", - пояснює Тетяна Монтян.
Леся, 08.02.2012 12:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини