Об’єднання співвласників – це не панацея - Дерев’янко

Реформування сфери надання житлово-комунальних послуг потребує заміни ЖЕКів. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції Олександр Дерев’янко, начальник управління житлово-комунального господарства ОДА.

«Потрібно створювати ринок житлово-комунальних послуг. А ЖЕКи є свого роду монополісти на певній території, а монополія ніколи не була тою рухомою силою, яка  би надавала покращення і послуг, і падала би собівартість їх, і піднімалася якість. Тут, безумовно, потрібно проводити зміни», - розповів Олександр Дерев’янко

Проте, ОСББ не є ідеальним виходом, це зовсім інші організації, але вони, на думку влади, зможуть вдосконалити існуючу систему надання послуг.

«Що стосується об’єднання співвласників, то у нас іншого шляху немає, краще це чи ні, то я хотів, щоб всі зрозуміли, що об’єднання співвласників це не панацея, це просто форма співволодіння житловим комплексом, її не можна порівнювати з ЖЕКами. Для чого ми рухаємося в напрямку створення об’єднання співвласників? А для того, щоб сформувати той самий ринок послуг, де буде конкуренція і послуга стане дешевшою та якіснішою», - сказав Олександр Дерев’янко.

В Івано-Франківській обласні на даний момент налічується 352 ОСББ, а безпосередньо в місті -165.

Альтернативним рішенням, на думку Олександра Дерев’янка, стало б передання ОСББ повноважень з обслуговування будинку управляючій компанії.

«Управляюча компанія візьме певний мікрорайон. Вона може прийняти на себе всі проблеми, які сьогодні тягне на собі міський бюджет, тобто інвестувати самостійно і відповідно до чинного законодавства управляюча компанія має право вимагати від виконавчого комітету міської ради бюджетного фінансування. А ОСББ на сьогодні не користується цими механізмами», - вважає Олександр Дерев’янко

Леся, 15.07.2011 15:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини