99,9 % будинків в Україні обслуговуються ЖЕКами без будь-якого на це права - Монтян

Людей понад 20 років дурили, що вони не є власниками будинків та змушували платити невідомо кому за додаткові послуги, які насправді ніхто не виконував. Людина, яка мешкає у квартирі є співвласником усього будинку, з підвалами, горищами та комунікаціями.

Це вчора намагалася пояснити людям правозахисник Тетяна Монтян.

«20 років нашим людям розповідали, що квартира належить їм, а будинок ЖЕКу чи якійсь там територіальній громаді. А виявляється, що всі будинки повність належать їм самим та є їх приватною власністю, і самі люди мають забезпечувати . Були ситуації, що людей свідомо вводили в оману, що нібито включали в тариф витрати на поточний чи капітальний ремонт. Наші люди 20 років платили невідомо кому і невідомо за що. Людям ніхто не казав правду, що це ваше майно і ніхто крім вас ним займатися не буде», - стверджує Тетяна Монтян.

Крім того, поняття «балансоутримувач» не існує. Мешканці одноголосно або ж через вповноважену юридичну особу повинні підписувати договори щодо надання послуг .

«Для багатьох депутатів Верховної Ради виявилося несподіванкою, що балансоутримування не існує. Балансоуримувачем є власник будинку або по договору юридична особа. Власники будинків – це співвласники, власники квартир та інших приміщень будинків. 99,9 % будинків в Україні обслуговуються ЖЕКами без будь-якого на це права», - розповідає Тетяна Монтян.

Леся, 07.02.2012 12:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини