Люди бояться, що ЄРЦ може стати монополістом у сфері надання послуг

Одним з питань, яке сьогодні непокоїть мешканців Івано-Франківська щодо початку роботи «Єдиного розрахункового центру» є те, що дане підприємство може перетворитися на монополіста з надавання послуг.

«Вони вже почали робити реформування ЖЕО і намагаються зараз створити конкурентоспроможне середовище на ринку послуг. Саме у цьому плані головні застереження, зокрема, щоб було прозоре ведення, адже в договорі про управління вони вказали, що ЄРЦ  визначає надавача послуг і є небезпека, щоб це не було дуже монополістично, щоб ЄРЦ не обросло компаніями, які будуть вигравати тендера», - застерігає Галина Гринюк, член Ради голів побудинкових комітетів ОСББ.

Для того, щоб контролювати роботу ЄРЦ, керівник громадської організації «Нова Галичина» Павло Андрусяк вважає, що потрібно створити відповідний громадський орган, який візьме на себе цю функцію. Також він додав, що потрібно негайно впроваджувати комунальну реформу в життя.

«Потрібен громадський орган, який забезпечуватиме моніторинг впровадження реформ, туди ввійдуть: представники ЄРЦ, депутатського корпусу та ОСББ. Це буде орган зворотного зв’язку для вирішення поточних проблем. Від нас зараз потрібно сказати ТАК, це треба починати і хто нарешті повинен це зробити», - вважає Павло Андрусяк.

Леся, 21.11.2011 12:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини