Порошенко розпочав свою президентську кампанію в Івано-Франківську?

Вчора в Івано-Франківську в рамках конференції формату «TEDx» виступав позафракційний народний депутат Петро Порошенко. Він намагався відповісти на питання «Що потрібно Україні сьогодні?».

Політик довго розмірковував над тим, як українці чухають потилицю, коли у них виникають проблеми і коли цих проблем, чи то пак халеп, як висловився нардеп, стає забагато, тоді українець і ставить глобальне питання «Хто винен у всьому?».

А винна у всьому «нечесна, непрозора, неефективна, корумпована, часто-густо неукраїнська влада», - відзначив Порошенко.

Дивно, але сам Порошенко був неодноразово причетним до цієї «нечесної та неефективної»  влади. Він займав ключові посади при правлінні помаранчевих (був головою РНБО та міністром закордонних справ), ба навіть у Кабміні Януковича-Азарова йому віддали портфель міністра економіки.

Проте, як кажуть політологи, Порошенко завжди тонко відчуває, коли міняється влада тому і сам змінює свої політичні уподобання. Зараз йому вигідніше буде позафракційним народним депутатом (який, до речі, спокійно не голосує за відставку Кабімну). Окрім того, політологи говорять про те, що Порошенко буде приймати участь у президентській кампанії. Для цього його кум Стець відродив партію «Солідарність» і навіть в інтерв’ю ЗМІ відзначив, що партія може висунути кандидатом в президенти Порошенка.

Аналітики говорять про те, що, звісно, Порошенко не зможе отримати перемогу на виборах, і він це прекрасно розуміє. Проте, якщо він зможе отримати значну кількість голосів, як свого часу Сергій Тігіпко, то отримає міністерський портфель для себе і своїх людей не залежно від того, хто здобуде перемогу на президентських виборах.

В рамках конференції Порошенко закликав свідомих українців не голосувати за тих політиків, які говорять, щось на кшталт того, що виберіть мене і все в державі буде добре. Окрім того, він спростував думку про те, що для того щоб відбулися зміни, треба роки, а іноді десятиліття. Зміни відбуваються або відразу, або не відбуваються взагалі, відзначив Порошенко.

 

Леся, 14.10.2013 14:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини