В Україні планують створити псевдоопозиційну силу

Нещодавно в мережі з’явилася інформація про те, що члени партії «Фронту Змін», які не захотіли вливатися в ряди «Батьківщини», вирішили відновити діяльність партії. Тоді говорилось, що начебто місцеві керівники ліквідованого «Фронту Змін», звернулися до народних депутатів, які пройшли до ВР, як «фронтовики», але в «Батьківщину» не вступили, з проханням відновити партію. Начебто протягом літа вони обговорювали можливість відновлення партії.

Ця інформація отримала підтвердження. Так вчора народний депутат Андрій Павелко звернувся до Арсенія Яценюка з відкритим листом, в якому просить дозволити відновити партію «Фронт Змін» і очолити її.

«Шановний Арсеній Петрович, ми повинні визнати помилкою ліквідацію «Фронту змін» і зберегти нашу політичну команду. Для цього ми пропонуємо створити нову партію - правонаступницю «Фронту змін» . При цьому вважаємо за необхідне будувати партнерські відносини з усіма опозиційними силами і в першу чергу з «Батьківщиною» в рамках єдиної демократичної коаліції», - відзначив Павелко.

До речі, ряд політологів вважають, що питання створення нової партії на базі колишнього «Фронту Змін» - це вирішене питання. Більше того, уже начебто узгоджено, що нову політсилу очолить саме дніпропетровець Андрій Павелко. До речі, ще під час парламентської кампанії Павелка називали потенційною «тушкою» в рядах опозиції. Журналісти звертали увагу на те, що Павелко має бізнес з Рінатом Ахметовим, а також виступав технічним кандидатом на посаду міського голови в 2010 році і допоміг регіоналу здобути перемогу.

Тепер же Павелко, схоже, стане мега-тушкою і очолить новий політичний проект. За словами політтехнолога Тараса Березовця, влада перед виборами буде створювати кілька псевдоопозиційних проектів серед них буде і відновлений «Фронт змін».

Також політологи вважають що новий проект не буде успішним. Зокрема, про це говорить політолог Володимир Фесенко. За його словами, українські партії так званого лідерського типу  - Павелка в Україні ніхто особливо не знає, тому розвинути проект він не зможе.

Леся, 04.10.2013 11:08



Вибір редакції

Найпопулярніші новини