"Ударівці" агітують за кандидатів від влади - політолог

Партія УДАР і її лідер Віталій Кличко уже де-факто здійснюють окремий політичний курс від опозиційних партій "Батьківщина" і "Свобода". "Ударівці" уже були помічені в агітації за кандидата від влади на проблемних округах.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Березовець.

Він зазначив, що у Кличка наразі "запаморочення" від результатів нещодавнього соцопитування.

"Вже оприлюднені регулярні рейтинги, в яких Кличко має на 1-2 відсотки більше ніж інші опозиціонери. Це дається взнаки. Стратегія УДАРу дистанціюється від решти опозиційних сил. "Батьківщина" і "Свобода" ще якось координують свої зусилля. У них немає проблем по кандидатах в проблемних округах. УДАР уже де-факто здійснює окремий курс", - сказав він.

Березовець підкреслив, що про зміну позиції УДАРу дозволяє говорити те, як політсила готується до виборів на проблемних округах.

"Сьогодні ми знаємо, що будуть проблеми і претензії з боку УДАРу на п'ять округів, де висунені кандидати. Зокрема, свою претензію вони висунуь на Київ, з тим що Левченко є єдиним кандидатом. Їх не зовсім влаштовує ситуація з Даценком з міста Канів. І ми знаємо, що депутати УДАРу були помічені в агітації за кандидата від влади, пані Жуковську ( кандидат на 194 окрузі в м. Черкаси — ред.). Зараз може початися своєрідний скандал, бо "ударівці" ходять і тишком-нишком агітують за Жуковську", - сказав він.

Березовець висловив думку, що розбіжності між опозиційними силами "вже дуже суттєві і неодмінно вилізуть на цих виборах".

"Крім того, якщо будуть вибори київського міського голови то у "Батьківщини" і "Свободи" ще є шанс узгодити єдину кандидатуру на посаду мера, це може бути Катеринчук, скажімо. УДАР дистанціюється швидше за все і не буде підтримувати їхню кандидатуру", - підкреслив він

Леся, 04.10.2013 09:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини