Прошу суд мене суворо не карати і дати можливість виправитися, адже я можу бути корисним в цьому житті - Валентинівський стрілець

Відбулися судові дебати у кримінальному провадженні Віктора Корягіна, який 14 лютого 2013 року на День св. Валентина в нічному клубі «DJ Cafe» в Івано-Франківську вистрелив в обличчя 18-річній студентці Вікторії Пилипів.

 Про це повідомило видання «Галицький кореспондент».

 На думку прокурора, вина підсудного у суді доведена повністю. Враховуючи те, що Корягін визнав провину й покаявся, сторона обвинувачення просить суд визнати винним Корягіна за ч. 2 ст. 15 ККУ (замах на злочин) та ч. 2 п. 7 ст. 115 ККУ (замах на вбивство з хуліганських мотивів) і призначити йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Також прокурор просить суд повністю задовольнити цивільний позов обласної клінічної лікарні у розмірі 3062,08 грн та стягнути судові витрати на проведення експертиз.

 Адвокат потерпілої заявив, що вона не має претензій до підсудного й у визначенні покарання покладається на розгляд суду.

 Підсудний Віктор Корягін щиро покаявся у злочині, скоєному «у тимчасовому напливі злості». Він сказав, що повністю компенсував витрати на лікування та реабілітацію Вікторії Пилипів.

 «Прошу суд мене суворо не карати і дати можливість виправитися, адже я можу бути корисним в цьому житті для суспільства і держави», – сказав Корягін.

 Адвокат підсудного попросив суд врахувати, що підсудний не лише зізнався у скоєному і щиро покаявся, а й те, що він добровільно відшкодував завдані збитки.

 Захисник зазначив, що потерпілі не наполягають на суворому покаранні. Тому попросив суд при винесенні вироку користуватися ст. 66. КУ (обставини, які пом'якшують покарання) та ст. 69 (призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом).

 Вислухавши всі сторони слухання, суд винесе вирок стрільцю 30 вересня.

 

Леся, 19.09.2013 16:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини