За нанесення важких тілесних ушкоджень – п’ять років позбавлення волі

В Івано-Франківському міському суді завершено слухання та винесено вирок у справі 31-річного раніше судимого ніде не працюючого мешканця обласного центру Прикарпаття, якого звинувачували у спричинені умисних тяжких тілесних ушкоджень.

Івано-Франківський міський суд проводячи слідство з’ясував, що в червні минулого року, обвинувачений зустрівшись із потерпілим та ще двома знайомими, придбавши горілку відправились на квартиру до одного із чоловіків, аби її розпити.

Після розпивання алкоголю, як свідчить потерпілий, чоловіки лягли спати у різних кімнатах квартири. Через деякий час він відчув крізь сон удар в область грудей, прокинувшись побачив над собою обвинуваченого, який тримав в руках ножа і намагався завдати йому ще одного удару. Проте потерпілому вдалось ухилитися, після чого він завдав нападнику удару ногою в груди і той відлетів у сторону.

Як було встановлено судом, підсудний діяв умисно та усвідомлював наслідки своїх дій, будучи при цьому в стані алкогольного сп’яніння, взяв зі столу на кухні ніж та, підійшовши до потерпілого, який спав на ліжку в спальні, без наявності до того причин, умисно наніс йому удар ножем в ділянку грудної клітки заподіявши потерпілому, як це підтверджує висновок експерта тілесні ушкодження у вигляді проникаючої колото-різаної рани в ділянці грудної клітки та пошкодженні лівої легені.

Допитана судом в якості свідка лікар-нарколог та лікар-психотерапевт Івано-Франківського обласного наркологічного диспансеру, суду підтвердила, що обвинувачений у 2004 та приблизно у 2007 роках лікувався у неї амбулаторно і анонімно, в жодних документах даних щодо лікування не фіксувалось, по тому як вона пригадує, то йому було виставлено діагноз “алкоголізм другої стадії”, який на сьогодні відповідає діагнозу “розлади психіки і поведінки внаслідок вживання алкоголю”, а для цього діагнозу характерна втрата контролю, підвищена толерантність, викликає амнестичні стани, свідчить про те, що мають місце психічні розлади.

В судовому засіданні підсудний свою вину у вказаному визнав повністю та пояснив, що своїх дій не пам’ятає, однак вину у вчиненому визнає, оскільки коли він випиває спиртного, то не контролює своїх дій та не керує ними і може безпричинно нанести тілесні ушкодження, що з ним таке вже траплялось. У вчиненому щиросердечно розкаюється.

Враховуючи те, що обвинувачений має на утримані двох неповнолітніх дітей, а також те, що потерпілому було відшкодовано всі матеріальні збитки, Івано-Франківський міський суд засудив 31-річного івано-франківця за ч.1 статті 121 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

 

Леся, 18.09.2013 11:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини