Прокуратура виявила факт незаконної приватизації землі в с. Полянця

Івано-Франківською міжрайонною прокуратурою проведено перевірку додержання вимог водного та земельного законодавства на території Поляницької сільської ради Яремчанської міської ради.

В ході проведення перевірки встановлено, що в 2006 році службові особи сільської ради прийняли незаконне рішення про зміну  цільового призначення земельної ділянки. Зокрема, посадовці замінили використання земельної ділянки з ведення особистого селянського господарства на будівництво та обслуговування житлового будинку. При цьому, вони знехтували той факт, що частина землі  знаходилась у прибережній захисній смузі р. Прутець та відноситься до земель водного фонду. Згодом вказану ділянку приватизували.

Своїми діями місцеві посадовці грубо порушили земельне законодавство, яке забороняє передавати ділянки у прибережних захисних смугах водойм у приватну власність та завдали державі  шкоду на суму  понад 18 000 грн.

За даним фактом прокуратурою  розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України.

Леся, 17.09.2013 16:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини