Військові взяли участь у щорічному військовому паломництві до Зарваниці

Близько 200 військовослужбовців Івано-Франківського та Львівського військових гарнізонів взяли участь у щорічному військовому паломництві до чудотворного місця явлення Божої Матері у Зарваниці. Потрібно зазначити, що в цьому році воно ювілейне – v, і приурочене до 1025 річниці Хрещення України – Русі. Цьогорічним гаслом, яке об’єднало паломників у погонах зі всієї України було – « Один Господь, одна віра, одне хрещення».

Організаторам прощі до Зарваниці виступив Департамент Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур та Міністерство оборони України. Паломництво відбулось з благословення та за участю військового єпископа – владики Михайла (Колтуна), керівника Департаменту. На щорічну військову прощу до Зарваниці були запрошені представники Міністерства оборони України, Міністерства Внутрішніх справ, Внутрішніх військ МВС України, Державної служби з надзвичайних ситуацій України та Державної пенітенціарної служби України, Державної прикордонної служби України. У паломництві взяли участь понад 1000 військовослужбовців разом з членами їхніх родин. На прощу прибули іноземні делегації військовослужбовців з Німеччини та Хорватії на чолі з головними капеланами військових ординаріатів цих держав.

Захід розпочався з панахиди за загиблими військовослужбовцями та правоохоронцями. Далі відбулось покладання квітів до пам’ятного знака загиблим за волю України, яке продовжилось урочистою ходою представників силових структур до площі перед собором, де відбулось відкриття заходу. До паломництва долучились представники афганських громадських організацій, які молились спільно з військовиками. Завершилось паломництво Архієрейською Божественною Літургією в якій взяли участь всі учасники паломництва та чимало місцевих жителів, що приїхали на дійство зі всього регіону.

Військові медики військового клінічного медичного центру Західного регіону кожного року беруть участь у паломництві, - розповіла головна медична сестра ВМКЦ старшина військової служби за контрактом Леся Шеремета. – Керівництво нашого закладу зажди з розумінням ставиться до духовних потреб персоналу. Для бажаючих потрапити на прощу виділили комфортабельний автобус, графік чергувань було змінено таким чином щоб всі паломники могли потрапити до цього святого міста.

Потрібно зауважити, що військові медики брали участь у паломництві не лише як учасники цього святого дійства. З військового клінічного медичного центру Західного регіону було виділено сучасний реніамобіль з бригадою досвідчених медиків, які протягом всього паломництва були на оперативному чергуванні і надавали медичну допомогу всім потребуючим.

Я вперше потрапила у Зарваницю як паломник, - розповіла старший сержант військової служби за контрактом Марія Пилипюк. – Відчуття, які залишаються від відвідувань цих святих місць важко передати. Тут відчуваєш як очищається твоя душа.

 Підполковник Тарас Грень.

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України. 

Леся, 16.09.2013 12:27



Вибір редакції

Найпопулярніші новини