Корупцію знищити не можливо, то треба хоча би мінімізувати? Олег Сало про стан корупції на Прикарпатті

На Прикарпатті на 14,4 відсотка зменшилась кількість тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень. Щотижневі відпрацювання населених пунктів із залученням працівників галузевих служб УМВС та спецпідрозділу «Беркут», індивідуальна профілактична робота з особами, схильними до вчинення правопорушень, позитивно вплинула на стан правопорядку. Зокрема, менше, ніж торік, зареєстровано тяжких та середньої тяжкості тілесних ушкоджень, грабежів, злочинів, учинених у громадських місцях.

Про це на прес-конференції повідомив начальник УМВС генерал-майор міліції Олег Сало.

За вісім місяців цього року прикарпатською міліцією розкрито та оголошено особам підозру у вчинені більше трьох тисяч злочинів. Слідчими підрозділами розслідувано та направлено до суду кримінальні провадження по 3604 злочинах, з яких 868 – тяжкі та особливо тяжкі. До кримінальної відповідальності притягується понад дві тисячі осіб.

За словами Олега Сала, постійно здійснюється робота з розкриття злочинів, учинених в минулих роках. Так, упродовж восьми місяців цього року розкрито 379 таких злочинів, кожен третій з яких – з категорії тяжких та особливо тяжких.

З початку року викрито 107 кримінальних правопорушень, пов’язаних із протиправним володінням зброєю, оперативними підрозділами ліквідовано чотири міжнародних канали постачання наркотиків (марихуани – з Чехії, субітексу – з Польщі, Німеччини, Франції).

Досягнуто певних позитивних зрушень і на такому стратегічному пріоритеті, як боротьба з організованим криміналітетом. У роботі з декриміналізації економіки пріоритетними напрямками були найбільш прибуткові галузі, упередження бюджетних втрат, сфери приватизації, ринку землі, зменшення тиску корумпованих чиновників на громадян та суб’єкти господарювання, а також, зважаючи на особливості нашого регіону, – лісова галузь. Міліцією обліковано 774 злочини економічної спрямованості. Сума завданих ними збитків становить майже 59 мільйонів гривень.

«Ми прикладаємо максимум уваги, щоб мінімізувати прояви хабарництва та корупції, – сказав Олег Сало. – З початку року відкрито 37 кримінальних проваджень за фактами вимагання та одержання хабарів. До суду направлено 22 протоколи про порушення антикорупційного законодавства, двадцятьох корупціонерів оштрафовано. Хочу відзначити, що працівники міліції Прикарпаття й надалі будуть сумлінно виконувати обов’язки з протидії злочинності та корупції згідно Конституції та законів України»

 

Леся, 16.09.2013 09:58



Вибір редакції

Найпопулярніші новини