СБУ затримала посадовця Державного земельного агентства в Івано-Франківській області

Служба безпеки України спільно з обласною прокуратурою затримала заступника начальника одного з відділів Держземагентства у Надвірнянському районі Івано-Франківської області, який вимагав та одержав неправомірну вигоду.

Чиновник вимагав гроші від жителів району за підписання проектів землеустрою, виготовлення технічної документації та реєстрацію державних свідоцтв власності на земельні ділянки.

Співробітники СБУ затримали правопорушника «на гарячому» під час одержання трьох тисяч гривень неправомірної вигоди за підписання тридцяти проектів землеустрою. Крім цього, правоохоронці попередньо задокументували факт одержання п’яти тисяч гривень за п’ятдесят проектів.

Чиновнику оголошено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 (прийняття неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України, яке карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Прес-служба Управління СБ України в Івано-Франківській області

Леся, 09.09.2013 12:17



Вибір редакції

Найпопулярніші новини