У кожному навчальному закладі мають право самостійно формувати план занять фізкультурою - Шпільчак

В Україні  за статистикою 35 % першокласників йдуть до школи, маючи ті чи інші хвороби. У п’ятикласників цей показник зростає  до 50 %, у дев’ятикласників – до 64 %. А серед випускників шкіл практично немає здорових, фізично розвинених молодих людей.

Про це говорилося на семінарі з питань впровадження сучасних методик щодо формування здорового способу життя у навчально-виховному процесі загальноосвітніх закладів Прикарпаття.

«Хотілося, щоб ця тенденція не продовжувалася, а школа, окрім інтелектуального розвитку, давала кожній дитині можливості для формування здорового способу життя, оздоровлення, - зазначив Володимир Дутчак, заступник директора департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту . – Цьому сприятимуть розширення бази та мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл, будівництво спортивних майданчиків».

Найактивніше споруджують майданчики для занять фізкультурою та спортом у Коломийському, Городенківському, Тисменицькому районах. При цьому в області поки бракує спортивних залів, плавальних басейнів, обладнання для занять окремими видами спорту.

Оздоровлюючи школярів, цього року в навчальних закладах області проводитимуть фізкультурно-оздоровчі хвилинки, заняття для дітей різних груп, визначених за показниками медичних оглядів, варіативні учбові процеси.

«У кожному навчальному закладі, враховуючий його особливості, розвиток матеріально-технічної бази, стан здоров’я учнів, мають право самостійно формувати план занять фізкультурою, - зазначив Андрій Шпільчак, методист обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. – На сьогоднішній день є 19 модулів навчальних занять».

Питання модульного навчання з-поміж багатьох інших також обговорили на семінарі. Напрацьовані упродовж заходу педагогами і науковцями рекомендації планують впорядкувати і розповсюдити у середовищі викладачів фізичної культури і спорту.

Леся, 12.09.2013 10:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини