Прокуратура виявила факт умисного заниження вартості комунального майна на 1 мільйон гривень

Встановлено, що внаслідок незаконних дій експертів, власність територіальної громади Івано-Франківська була приватизована за заниженою вартістю.

Щоб придбати 578 квадратних метрів нежитлової нерухомості, один із суб’єктів господарювання міста уклав договір купівлі-продажу з Фондом комунальної власності територіальної громади Івано-Франківська. До оцінки вартості нерухомості залучили фахівців експертно-консалтингової фірми. Згідно  висновків вказаних спеціалістів, ціна за 1 кв.м склала 621 гривню. Однак, як з’ясувала прокуратура, фактично його вартість становила від 2,5 до 3,2 тисяч гривень.

Таким чином, внаслідок незаконних підрахунків експертів, адміністративно-виробничі та складські приміщення передали у приватну власність за заниженою ціною - 359 тис. грн..  У зв’язку з цим, бюджет міста не отримав щонайменше 1 мільйон гривень. 
За результатами перевірки, прокуратурою міста Івано-Франківська розпочато кримінальне провадження щодо керівників експертно-колсалтингової фірми, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.364 КК України ( Зловживання владою або службовим становищем). Триває досудове розслідування

Леся, 04.09.2013 09:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини