Прокуратура виявила, що міськрайонне управління СЕС ігнорує перевірки води на вміст нітратів

Прокурорською перевіркою встановлено, що колодязі, свердловини та джерела у приміських селах Івано-Франківська залишаються поза увагою санепідемслужби.

З’ясовано, що працівники міськрайонного управління Держсанепідемслужби в Івано-Франківській області не належним чином виконують свої обов’язки. Зокрема, службовці даного контролюючого органу не проводять щомісячного моніторингу вмісту нітратів у воді, яка використовується для споживання у приміських селах Івано-Франківська.

На разі, перевіряти воду на вміст нітратів на території Івано-Франківської міської ради СЕС повинна в більше ніж 150-ти колодязях та свердловинах. Втім, як з’ясувала прокуратура, за цілий рік санепідемслужба  спромоглася  відібрати лише 14 проб води з даних об’єктів.

Таке грубе порушення санітарного законодавства створює загрозу виникнення низки захворювань, особливо у дітей. 

Крім того, для звітності моніторингу вод, працівники зазначеної служби складали акти у довільній формі, що не відповідає стандартам, а також часто нехтували та невчасно відповідали на звернення скаржників.
За результатами перевірки, прокуратурою міста Івано-Франківська внесено подання з вимогою усунути виявлені порушення та притягнути до відповідальності посадових осіб міськрайонного управління Держсанепідемслужби в Івано-Франківській області.

Леся, 03.09.2013 09:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини