Прокуратура виявила порушення у роботі обласного ДАІ щодо забезпечення безпеки дорожнього руху

Проведеною прокуратурою Івано-Франківської області перевіркою установлено, що працівники УДАІ УМВС України в області неналежно забезпечують безпеку дорожнього руху на автошляхах Прикарпаття.

Так, упродовж 2013 року, в регіоні спостерігається зростання кількості ДТП, де супутнім фактором є неналежне утримання доріг та вулиць.

Однак, працівники ДАІ не вживають дієвих заходів для покращення ситуації. Приписи, які вносяться в дорожні та комунальні організації, в основному є безрезультатними та носять формальний характер. «Даівці» самі ж не контролюють їх виконання. 

Також, неналежно реагують міліціонери на збільшення кількості аварій за участю водіїв маршрутних автобусів. До прикладу, упродовж 2013 року до місцевих органів виконавчої влади та організацій не внесено жодного подання про необхідність усунення причин та умов, що сприяють вчиненню правопорушень у сфері безпеки руху.

Проведеною перевіркою у відділі організації дорожнього руху УДАІ УМВС України в області установлено, що працівники відділу не розробляють графіків проведення спільних обстежень вулиць населених пунктів, належним чином не контролюють хід, повноту та якість виконання працівниками комунальних господарств запланованих заходів щодо утримання доріг. Крім комісійних обстежень, які вони проводять двічі на рік, з власної ініціативи огляд автошляхів не здійснюють. 

Працівники відділу самоусунулись від участі в роботі оперативних груп по розслідуванню причин ДТП з потерпілими. У місцях скоєння ДТП не забезпечується здійснення необхідних заходів по усуненню недоліків в утриманні вулиць, доріг та переїздів.

Крім того, працівники ДПС, які здійснюють безпосередній нагляд за дорожнім рухом, не стежать за укомплектуванням медикаментами закріплених за ними патрульних автомобілів. З’ясовано, що аптечки правоохоронців не містили повного переліку ліків, необхідних для надання допомоги потерпілим внаслідок дорожньо-транспортних пригод, або ж наявні медичні препарати були протерміновані. 

За результатами проведеної перевірки прокуратурою області начальнику УДАІ України в області внесено подання. Прокуратура вимагає застосувати заходи дисциплінарного впливу до керівництва та працівників УДАІ, винних у допущенні виявлених порушень.

Леся, 02.09.2013 09:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини