Мешканці одного з найбільших сіл Рогатинського району споживають непридатну для пиття воду

Мешканці одного з найбільших сіл Рогатинського району споживають непридатну для пиття воду. Це виявила прокурорська перевірка.

Встановлено, що якість води, яка постачається централізованим локальним водопроводом с. Пуків не відповідає санітарним нормам. Згідно результатів лабораторних досліджень Держсанепідслужби, вміст кишкової палички у воді перевищує допустимі стандарти. Це становить загрозу здоров’ю споживачів та може спричинити розповсюдження інфекційних захворювань серед населення.

При цьому, посадові особи сільської ради не вживають жодних заходів для вирішення даної проблеми.

Місцева влада не проводить знезараження води та не забезпечує встановлення санітарно - захисної зони водопроводу. Крім того, службові особи сільради не виготовили дозволу на спеціальне водокористування та не залучають спеціалістів СЕС для постійного контролю за якістю питної води. 

Внаслідок цього,  більше тисячі селян змушені щодня ризикувати своїм здоров’ям.
У зв’язку із цим, прокуратурою Рогатинського району розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Досудове розслідування триває

Леся, 26.08.2013 12:33



Вибір редакції

Найпопулярніші новини