Чому слід відбувати покарання у вигляді громадських робіт

Івано-Франківським міським судом завершено розгляд справи 30-річного жителя обласного центру Прикарпаття, який впродовж тривалого часу ухилявся від відбуття покарання у вигляді громадських робіт, які йому були призначені судом.

В Івано-Франківському міському суді завершились слухання у справі мешканця Івано-Франківська, 1982 року народження, якого ще у 2012 році було засуджено за ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж) до 120 годин громадських робіт.

Призначені судом громадські роботи, івано-франківець мав би відбувати у ЖЕО №9 міста Івано-Франківська. Про те, як вдалося з’ясувати під час судового слідства, чоловік вирішив не виконувати вирок суду, а тому до місця відбуття покарання не з’являвся, хоч і неодноразово викликався для взяття на облік.

У лютому 2013 року, обвинуваченому було повторно роз’яснено умови відбування покарання, відібрано підписку та винесено постанову, з якою його ознайомлено під розписку, про дні явки на реєстрацію. Але чоловік до виконання покарання у вигляді відбуття громадських робіт так і не приступив.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та щиро розкаявся.

Враховуючи всі обставини, Івано-Франківський міський суд засудив даного чоловіка за ч.2 статті 289 Кримінального кодексу України, та призначив йому кінцеве покарання у вигляді двох місяців та десяти діб арешту, взявши його під варту з зали суду.

Таким чином, замість 120 годин громадських робіт, чоловік проведе за ґратами цілих 1704 години.

Леся, 29.08.2013 09:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини