Вимагач із Івано-Франківська отримав своє покарання

Нещодавно, Івано-Франківський міський суд завершив розгляд кримінальної справи, пов’язаної із вимаганням грошових коштів.

Під час проведення судового слідства судом було встановлено, що мешканець Івано-Франківська, 1987 року народження, дізнався про те, що його знайома вступила у статеві зносини із одним обом їм знайомим чоловіком.

Після чого у обвинуваченого виник злочинний план, як вимагати та отримати від потерпілого грошові кошти у сумі восьми тисяч гривень.

Нічого не сказавши своїй знайомій, вимагач пішов до чоловіка у якого із його подругою був статевий зв’язок та почав вимагати у того грошові кошти, буцімто за зґвалтування жінки, наперед знаючи, що писати заяву до міліції його подруга не мала жодного наміру.

Вимагаючи грошові кошти, чоловік дзвонив на телефонний номер потерпілого та погрожував написанням заяви до міліції, а також фізичною розправою над його близькими родичами.

Потерпілий, сприймаючи погрози вимагача всерйоз, врешті погодився на зустріч із тим та передачу йому грошових коштів.

Наступного дня зустрівшись в одному із магазинів по вулиці Парковій, що в Івано-Франківську, вимагач отримав потрібну йому суму готівки, а після цього був затриманий правоохоронцями.

Допитаний в судовому засіданні, обвинувачений вину у пред'явленому злочині визнав повністю, ствердив все вищенаведене. Пояснив суду, що він дійсно вимагав та отримав від потерпілого гроші в сумі вісім тисяч гривень.

У вчиненому розкаюється, просить врахувати те, що в нього на утриманні малолітня дитина, дружина  перебуває в стані вагітності, просить відмовити у задоволенні цивільного позову потерпілого, а також просить суворо його не карати.

Враховуючи той факт, що підсудний вперше притягувався до кримінальної відповідальності, Івано-Франківський міський суд засудив вимагача до обмеження волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк – один рік шість місяців, також тепер чоловікові доведеться періодично з’являтися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої інспекції.

Крім того, йому також прийдеться відшкодувати потерпілому цивільний позов за завдану моральну шкоду.

Леся, 22.08.2013 09:55



Вибір редакції

Найпопулярніші новини