Школи та садочки Івано-Франківщини готові до нового навчального року

Питання підготовки навчальних закладів до нового навчального року розглянуто на засіданні колегії облдержадміністрації.

         Як наголосила, заступник директора департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту, начальник управління освіти і науки Івано-Франківської ОДА Зінаїда Болюк, особлива увага з боку органів виконавчої влади та місцевого самоврядування приділяється розвитку мережі дошкільних навчальних закладів та підготовці шкіл до нового навчального року.

        За словами Зінаїди Болюк, до кінця 2013 року заплановано розширити мережу дошкільних навчальних закладів шляхом завершення будівництва 4 садочків, введення 18 додаткових груп при 14 дошкільних навчальних закладах, реорганізації 11 загальноосвітніх навчальних закладів у навчально-виховні комплекси, відкриття 7 дошкільних закладів у пристосованих приміщеннях.

Так само модернізація очікує і школи. Завершено будівництво першої черги школи в селі Білоберізка Верховинського району, навчання там розпочнеться вже 1 вересня цього року.

«Держава приділяє багато уваги саме питанням освіти та підготовки шкіл і садочків до навчання. Час не стоїть на місці і важливо щоб і приміщення навчальних закладів, і матеріально-технічна база та й кваліфікація вчителів відповідали усім вимогам сучасного світу. Саме такою ціллю ми й керуємося в своїй роботі», – наголосив голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.

В області завершено поточні ремонти класів і навчальних кабінетів. На виконання ремонтних робіт з обласного та місцевих бюджетів виділено 14,9 млн. грн .

Продовжується робота щодо підготовки об`єктів теплопостачання до роботи в новому опалювальному сезоні.

 

Леся, 28.08.2013 13:48



Вибір редакції

Найпопулярніші новини