Дівчина, яку облили смолою, народилася у сорочці - лікарі

Постраждала від гарячої смоли 17-річна дівчина запевняє, що жодного попередження про ремонт чи небезпеку не було. Утім, коли підійшла до дверей крамниці, то на неї полилася гаряча смола. Тепер дівчина в лікарні. А винних шукає прокуратура, — йдеться в сюжеті ТСН. 

Скоро іспити, а одинадцятикласниці Марії Каяфі лікарі заборонили читати. Із травмою ока, опіками голови, плеча та руки дівчина опинилась у лікарні після походу до крамниці. Каже: ще здалеку побачила, що на даху над входом майстри щось роблять. Але оскільки жодного попереджувального знака не було, спокійно пішла до магазину. Раптом відчула, як її щось обпікає.  Це виявилася смола, якою майстри посеред білого дня заливали дах над крамницею, що протікав. 

Лікарі кажуть, що дівчина народилась у сорочці. Якби краплі гарячої смоли були хоч трохи більшими, опіки були б надто глибокими. Проте нині невідомо, чи опік на обличчі заживе повністю. Це буде відомо через півроку-рік.

 Мати потерпілої каже, що підприємці, яким належить магазин, говорити з нею не хочуть навіть по телефону. ТСН власники магазину телефоном заявили, що у всьому винні будівельники. Мовляв, вони і мають відповідати за опіки дівчини. Із цим не згодні у прокуратурі. Кажуть, що відповідно до чинного законодавства, власник, який наймає працівників для проведення тих чи інших ремонтних робіт, повинен контролювати проведення цих робіт.

 У прокуратурі зауважили, що жодних заходів, щоб убезпечити громадян, що заходять в магазин, вжито не було. 

Кримінальне провадження відкрили за статтею "навмисне завдання легких тілесних ушкоджень". Якщо провину власників крамниці чи будівельників доведуть, то їм загрожує покарання у вигляді сотень гривень штрафу. Утім, якщо судмедексперти визнають травми серйознішими, то винним загрожує до двох років в'язниці.

Леся, 21.05.2013 10:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини