Молодь Європейської Народної Партії закликає українську владу звільнити Юлію Тимошенко

Голова Івано-Франківської обласної МГО ВМГО "Батьківщина молода" Ігор Попадюк взяв участь в складі делегації "Батьківщина молодої" на 9-му конгресі Молодіжки Європейської Народної Партії у м. Софія, Болгарія.

Конгрес Молоді Європейської народної партії (YEPP), що відбувся у м. Софія, Болгарія, ухвалив резолюцію, в якій закликав українську владу звільнити Юлію Тимошенко, забезпечивши їй повну політичну реабілітацію.

Як зазначено у тексті резолюції, опублікованому сьогодні «після проведення Президентських виборів в Україні в 2010 році, Віктор Янукович та його Адміністрація розпочали згортання демократії та відхід від Європейських цінностей, а також розпочали політичні переслідування лідерів опозиції».

«Наслідком таких небезпечних тенденцій стало незаконне політично вмотивоване ув’язнення лідера опозиції Юлії Тимошенко та інших колишніх членів її Уряду. Ці дії суттєво ускладнили процес Європейської інтеграції, поставивши під питання можливість підписання Угоди про Асоціацію», - йдеться у тексті.

З огляду на це молодіжне крило ЄНП закликало українську владу «ретельно переглянути ситуацію, що склалася по відношенню до колишнього Прем’єр-Міністра України Юлії Тимошенко, звільнити її від ув’язнення, забезпечивши її повну політичну реабілітацію та погашення судимостей».

Резолюція YEPP щодо ситуації в Україні була ініційована «Батьківщиною Молодою” та “Молоддю Демократичного Альянсу”. Делегати Конгресу ухвалили її одностайно.

Леся, 16.05.2013 16:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини