Депутати, які не підтримали відставку Азарова, отримали лише догану

Парламентська фракція "Батьківщина" оголосила попередження депутатам, не голосували за висловлення недовіри уряду Миколи Азарова.

Про це джерело у фракції "Батьківщина" повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" після засідання фракції в понеділок.

"Відповідно до положення про фракцію, оголошено попередження семи депутатам, які не проголосували за відставку уряду", - розповів він.

За це рішення, за словами джерела, проголосувала більшість учасників засідання фракції.

Співрозмовник зазначив, що, відповідно до положення про діяльність фракції "Батьківщина", виключення з фракції можливе в результаті декількох порушень, і тому "абсолютна більшість у фракції погодилося з тим, щоб винести їм попередження".

Згідно з інформацією, фракція також оголосила персональне звернення щодо підвищення фракційної дисципліни 22 депутатам, які не голосували за декриміналізацію статей КПК, за якими  засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

"Іншу пропозицію - виключити цих депутатів з фракції, - внесену Одарченком, Сенченком, Гриценком... голова фракції на голосування не поставив. Хоча вона була озвучена першою...", - написав у своєму Фейсбуці депутат Анатолій Гриценко про дискусію на фракції. 

"Яценюк пізніше, вже під час розгляду іншого питання, все ж поставив на голосування питання про виключення тих депутатів з фракції. Будете сміятися: зробив він це на пропозицію ...каналу Інтер, після підходу до преси. Скоріше для проформи. Результат: "за" - 11 голосів, мій у тому числі", - додав Гриценко.

Як відомо, Київська міськорганізація "Батьківщини" запропонувала виключити з однойменної парламентської фракції народних депутатів Віталія Данилова, Дениса Дзендзерского, Сергія Фаермака, Миколу Мартиненка, Андрія Павелко та Леоніда Сергієнка, які не брали участь у голосуванні за відставку уряду.

Згідно з офіційними результатами голосування, під час голосування за проект постанови про висловлення недовіри Кабінету міністрів 19 квітня в залі засідань Верховної Ради були відсутні 7 депутатів фракції "Батьківщина" - 6 вищезазначених, а також Андрій Шевченко.

При цьому Шевченка не пропонують виключати з фракції, оскільки в той день він був у відрядженні.

Згодом низка регіональних партійних організацій ВО "Батьківщина" також зажадали виключити з фракції депутатів, які не голосували за відставку уряду.

19 квітня Верховна Рада не підтримала резолюцію про недовіру Кабінету міністрів, що тягне за собою відставку уряду.

На підтримку резолюції проголосували лише 190 депутатів за необхідних для позитивного рішення 226, в тому числі 88 депутатів з фракції "Батьківщина", 35 - з фракції "УДАР", 36 - з фракції "Свобода", 21 - з фракції КПУ, 10 позафракційних депутатів 

З фракції Партії регіонів резолюцію не підтримав жоден депутат.

Леся, 14.05.2013 09:54



Вибір редакції

Найпопулярніші новини