Сьогодні в Україні намагаються здійснити Конституційний переворот – Дмитро Шлемко

Сьогодні депутати від Партії регіонів та КПУ перейшли працювати в актовий зал на Банковій. Основна причина, за їх словами, такого рішення в тому, що опозиція, начебто їм не дає можливості працювати.

Насправді у законі та регламенті ВР чітко сказано, що депутати повинні працювати виключно у залі Верховної Ради. Депутати від Парії регіонів та спікер ВР Володимир Рибак апелюють до того пункту, що сесійні засідання на вимогу більшості можна проводити і у інших приміщеннях.

«Насправді у них більшості немає і не буде. У них є 182 чоловіка, 30-40 депутатів від Партії регіонів не ходили і не будуть ходити на засідання. Тому засідання на Банковій є нелегітимним», - каже народний депутат, заступник голови фракції «Батьківщина» Дмитро Шлемко.

За його словами, провладна більшість вирішила розблокувати роботу ВР, щоби протягти законопроекти, які узаконять дерибан бюджетних коштів, а опозиція їм цього не дозволяла робити.

Дмитро Шлемко каже, що заяви на кшталт того, що опозиція не хоче працювати, це лише спекуляції.

«Ми просто маємо три вимоги. Перша – це призначити вибори в Києві, друга – відміна Пенсійної реформи і голосування за законопроект Людмили Денисової, третя – це відставка уряду Азарова. Але влада демонструє свою безпорадність і тікає у інші зали на засідання», - каже Дмитро Шлемко.

За його словами, депутати від опозиції уже звернулися до Генпрокурора країни, щоби він дав оцінку сьогоднішній ситуації, адже окремі депутати силовим методом хочуть захопити законодавчу владу в країні. Окрім того, депутати чекають з приводу цих подій і на реакцію Віктора Януковича.

Окрім того, опозиція уже закликала українців дати оцінку сьогоднішнім подіям і вийти у неділю на акції протесту.

 

Леся, 04.04.2013 15:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини