Сьогодні з Банкової вже не можливо керувати голосуванням у Верховній Раді – Дмитро Шлемко

У Коломиї відбулося засідання міськрайонного Комітету опору диктатурі за участі народних депутатів України ВО «Батьківщина» Дмитра Шлемка та ПП «Удар» Романа Чернеги, а також обласних депутатів – представників ВО «Батьківщина» Олександра Левицького, першого заступника голови Івано-Франківської обласної ради, Петра Книшука  та «ударівця» Ігоря Розсипайла.

Ініціаторами зустрічі стали депутати Коломийщини різних рівнів для того, щоб заручитися підтримкою народних депутатів та почути поради щодо вирішення нагальних проблем.

 Основні питання – суспільно-політична ситуація в державі та в Коломиї зокрема, а також обговорення соціально-економічного розвитку писанкового міста і питання захисту української мови.

«Вибори, що відбулися у жовтні 2010 року, спонукали до об’єднання політичних сил не лише на всеукраїнському рівні, а й на місцях. Приємно зазначити, що на Коломийщині міжфракційне об’єднання «За Батьківщину» є одним з найпотужніших в області. До нього ввійшли представники демократичних сил, які прагнуть збудувати нове європейське суспільство та генерують чимало хороших ідей. Я переконаний, що саме учасники міжфракційного об’єднання  дбатимуть про розвиток Коломиї та краю у всіх напрямках життя. Тим паче що вони не на словах, а на ділі показують своє вміння працювати», – наголосив Д. Шлемко.

Епіцентром  всіх суспільно-політичних подій нині стала Верховна Рада України. Якщо раніше вона, за словами нардепа, була придатком до Банкової, то нині – це самостійний орган.

«Сьогодні з Банкової вже не можливо керувати голосуванням у Верховній Раді, адже, як показали останні події, влада не має формальної більшості, тобто декларованих 226 голосів. Верховна Рада не працює так, як би мала, але в цьому, як на мене, є позитив: влада не може зараз щохвилини розкрадати мільярди з державного бюджету. Опозиційні ж сили об’єдналися і лише завдяки скоординованості та погодженості дій змогли показати свою політичну силу», – наголосив Д. Шлемко.

Від всеукраїнської політики перейшли до обговорення місцевих проблем. Зокрема, порушили питання і про зрадників та «тушок». Так, Дмитро Шлемко зазначив, що ситуація зі зрадниками дуже неприємна.

«Ми вже мали прецендент, коли людина зрадила інтереси своїх виборців і політичної сили, за списками якої стала депутатом. Ми виключили його з Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Така сама доля чекає на всіх, хто планує здати інтереси українського народу. Немає значення, скільки нас залишиться, важливо не кількісний склад, а якісний», – з упевненістю заявив нардеп.

Один з ініціаторів зустрічі, голова міжфракційного об’єднання «За Батьківщину» у Коломийській міській раді Любомир Глушков наголосив на тому, що проблем є багато, але лише завдяки спільній роботі та конструктивній співпраці демократичних сил вдається вирішувати наболілі проблемні питання.

«Вперше завдяки згуртованості ми разом з депутатами від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», «Свободи», політичних партій «Фронт Змін» та «Удар», а також з окремими депутатами-мажоритарниками напрацювали альтернативний проект бюджету міста Коломиї на 2013 рік. Вольовим рішенням ми внесли кардинальні зміни у розподіл коштів та заклали необхідну для початку будівництва басейну суму в міському бюджеті. Ми розуміємо, що споруда вимагає набагато більших ресурсів і вже тут сподіваємося на вашу підтримку», – звернувся до народних депутатів України Л. Глушков.

Відразу ж відреагував на таке прохання перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Олександр Левицький. Він наголосив, що в частині щодо виготовлення проектно-кошторисної документації обласна рада готова долучитись. Далі ж справа за народними депутатами: маючи відповідні документи вони лобіюватимуть питання виділення коштів для будівництва басейну у Коломиї з Державного бюджету України.

Також обговорювали питання аварійного стану дамби, так звану «оптимізацію», стан доріг, залучення додаткових інвестицій, розвиток не лише Коломийщини, а й регіону загалом та проблеми в соціальній сфері. Як результат, депутати окреслили подальший план дій та першочергові завдання, над якими працюватимуть найближчим часом.

 

 

Леся, 24.03.2013 15:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини