Чиновники виділили для зведення будинку землю, під якою знаходиться газопровід

В ході проведеної прокуратурою Надвірнянського району перевірки встановлено, що у смт. Делятин під будівництво будинку віддали земельну ділянку,  під якою проходить газова труба високого тиску.

Як з’ясувалось, незаконний державний акт на землю для будівництва та обслуговування будинку видали службові особи управління Держкомзему в Надвірнянському районі та Делятинської селищної ради. При цьому посадовці цілком зневажили вимоги законодавства. Адже по ділянці проходить газова труба, яка забезпечує блакитним паливом саме селище і сусіднє місто - Яремче. Відповідно до вимог закону, охоронна зона навколо труби складає 7 метрів та не може використовуватись під забудову.

За результатами перевірки, щодо посадовців управління Держкомзему в Надвірнянському районі та Делятинської селищної ради прокуратурою району розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Також прокуратура в суді вимагатиме повернути вказану ділянку у комунальну власність. 
Леся, 24.04.2013 10:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини