В Івано-Франківську встановлять не помпезний пам’ятник Івану Павлу ІІ за 250 тисяч гривень

В Івано-Франківську буде споруджено пам’ятник на честь Папи Івана Павла II.

Про це сказав міський голова Віктор Анушкевичус сьогодні на прес конференції.

Пам’ятник Івану Павлу ІІ буде встановлений на початку вулиці його імені, там де закінчується вулиця Миру, на площі перед приміщенням колишнього ЖЕО номер 8.Нагадаємо що  раніше місцева влада ухвалила рішення про встановлення у місті даного пам’ятника.

 «Папа Іван Павло II - один із найкращий пап  за останні два століття. Він був великим реформатором. Також його з Україною багато пов’язує. Таким чином ми пошануємо велику людину, великого прихильника України, першого Папу-словянина і тим  вирішимо питання із забудовою на цій невеличкій площі. Буде проведений благоустрій на даній території. Стосовно пам’ятника,то він не буде «помпезним», адже Папа був скромною людиною при житті», - сказав Віктор Анушкевичус.

За його словами, фінансування з місцевого бюджету не буде. Кошти збиратимуться  всією громадою міста. З цією метою вже доручено фінансовому управлінню відкрити благодійний рахунок для збору коштів. Також очільник міської ради закивав всіх не байдужих долучитися та внести свою пожертву на спорудження  монументу.

«Зібрати кошти ми плануємо на протязі шести місяців. Ціна монументу становитиме близько 200-250 тис.грн. Також хочу зазначити , що до мене почали надходити пропозиції від скульпторів, які пропонують власні варіанти» - підкреслив Віктор Анушкевичус.

 

Денис Тиняний

Леся, 15.04.2013 14:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини