Народні депутати Олесь Доній та Юрій Дерев’янко стали на захист Ольги Бабій

Діючі та колишні народні депутати стали на захист головного редактора ОТБ «Галичина» Ольги Бабій. Із цього приводу вони навіть оприлюднили спеціальну заяву.

                                         Заява щодо подій довкола головного редактора 
                        Івано-Франківського обласного телебачення "Галичина" Ольги Бабій 


Останнім часом поширюється інформація щодо намагань окремих політиків та посадовців, які належать до різних політичних сил, невмотивовано усунути з посади головного редактора   Івано-Франківського обласного телебачення "Галичина" Ольгу Бабій.

Йдеться не про спробу підвищення рівня журналістики, а навпаки, про спробу взяти телебачення під корпоративний контроль, фактично, позбавивши івано-франківську громадськість права на об’єктивність та висвітлення альтернативних точок зору. Тим самим ставляться під сумнів засадничі принципи функціонування незалежної журналістики, оскільки посадовці намагаються втручатись у редакційну політику місцевого телеканалу.

Як нам відомо, пані Ольга Бабій та її колеги, дотримуючись принципу об'єктивності в журналістиці, надають ефіри на своєму каналі різним політикам, громадським діячам та активістам, які презентують свої погляди та оцінки з різних сфер суспільно-політичного та культурного життя в регіоні.

Звертаємось до громадськості та журналістів проявити журналістську та громадську солідарність з Ольгою Бабій, оскільки йдеться не лише про долю конкретної людини, а про оборону непохитних принципів свободи і демократії.

Олесь Доній, народний депутат України VI-VII скликань
Юрій Дерев'янко, народний депутат України VII скликання
Ярослав Кендзьор, народний депутат України І-VI скликань, журналіст
Тарас Стецьків, народний депутат України І-IV та VI скликань
Лілія Григорович, народний депутат України ІІ-VI скликань
Роман Круцик, народний депутат України ІI скликання, голова Київської міської організації Українського добровільного історико-просвітницького правозахисного благодійного товариства «Меморіал» імені В.Стуса

 

Леся, 15.04.2013 13:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини