Заява Президії Ради Івано-Франківської обласної організації політичної партії "Наша Україна"

29 березня 2013 року на сесії Івано-Франківської обласної ради відбулася безпрецедентна для Прикарпаття подія – у дусі комуністичних часів, без жодних об'єктивних причин групка депутатів намагалася усунути з роботи Генерального директора ОТБ "Галичина", заслуженого журналіста України, члена Національної Спілки письменників України Ольгу Бабій. При цьому головуючим на сесії першим заступником голови Івано-Франківської обласної ради О.Левицьким було грубо  порушено не тільки регламент обласної ради, але й моральні та етичні норми відносин між депутатами. І лише завдяки депутатам фракції "Наша Україна", які блокували трибуну,  ганебне дійство у сесійній залі було припинено.

Ця подія відбулася наступного дня після проведення у Івано-Франківську акції "Україно, вставай!", де були присутні лідери опозиційних партій – народні депутати України, які постійно декларують необхідність якомога ширшого об'єднання усіх опозиційних сил, взаємну підтримку у прийнятті рішень у радах усіх рівнів. Слід наголосити, що фракція "Наша Україна" у Івано-Франківській обласній раді з першого дня роботи жодного разу не порушила домовленостей, спільно з фракціями "Свобода", БЮТ, "Фронт змін", "Удар" двічі голосувала за голову обласної ради – представника фракції "Свобода", постійно узгоджувала позиції з усіх важливих питань. Тому незрозуміло, чому питання визнання незадовільною роботи Генерального директора ОТБ "Галичина" депутата обласної ради від фракції "Наша Україна" Ольги Бабій виникло безпосередньо на сесії обласної ради без посилання на мотиви такого рішення.

Добре знана не тільки у нашій області, але й далеко за її межами Ольга Бабій є високопрофесійним журналістом, з активною громадянською позицією. Практично за 21 рік Незалежності в Україні не відбувалося такої значимої події, звідки б не лунали її запальні та пристрасні репортажі. Часто саме завдяки їй галичани мають змогу дізнаватися актуальні новини з найгарячіших точок суспільного життя. Створений і згуртований нею колектив ОТБ "Галичина" відмовляється від кон'юктурних передач, фільмів, що пропагують насильство, розпусту, вбивства, натомість доносить до краян духовне слово, українську музику, нашу історію. Тому особливо вражає, що пропозицію про визнання незадовільною роботу ОТБ "Галичина" вносили на сесію люди, які у своєму житті не зуміли зробити нічого значимого, а часто після себе залишали на місці колишньої роботи руїну.

Спостерігаючи за діями, що відбувалися на сесії, можна припустити, що такі беззаконні дії у обласній раді були пробним каменем для подальшого знищення засобів масової інформації області, які мають свою позицію, активно її відстоюють і пропагують демократичні цінності.

Президія Ради Івано-Франківської обласної організації політичної партії "Наша Україна" заявляє свій протест проти свавілля, яке вчинялося на сесії Івано-Франківської обласної ради і закликає припинити цькування ОТБ "Галичина" та його Генерального директора Ольги Бабій. З метою збереження традицій обласного телебачення, пропонуємо спільно з його колективом напрацювати концепцію розвитку ОТБ "Галичина" і надати всіляку підтримку для її реалізації.

Депутати фракції «Наша Україна» у обласній раді і надалі будуть непохитно стояти на позиціях законності і демократії, відстоюючи честь і засади представницької влади та інтереси виборців області.

 

Прийнято на засіданні Президії Ради

Івано-Франківської обласної організації

політичної партії "Наша Україна"

31.03.2013р.

Леся, 01.04.2013 08:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини